http://www.drgreenshop.nl/image/cache/data/blog/groente-en-fruit-150x150.pngSuperfoods zijn voedingsmiddelen die ontzettend goed voor de gezondheid zijn en die echt aan te raden zijn om je altijd gezond, fit en vitaal te voelen. Het zijn de beste voedingsmiddelen die je maar kunt eten. Officieel zijn superfoods onbewerkt en 100% natuurlijk… Ze bevatten veel vitamines en mineralen en nuttige voedingsstoffen!

Uit onderzoek is gebleken dat als je dagelijks meerdere super foods eet, dat je:

– langer leeft

– minder last hebt van huidveroudering

– op latere leeftijd last begint te krijgen van huidveroudering

– minder kans hebt op vele levensbedreigende ziektes

– fitter bent

– beter slaapt en je gedurende de dag energieker voelt

– een verhoogd libido hebt

– minder last hebt van obstipatie

– beter gehumeurd bent

– een beter uithoudingsvermogen hebt

– minder kans hebt om depressief te raken

– slanker wordt

– minder last hebt van allerlei dagelijkse kwaaltjes, zoals hoofdpijn.

Bekende ‘gewone’ superfoods zijn bijvoorbeeld: haver, bosbessen, sinaasappelen, broccoli, groene thee, tomaten, spinazie, soja, walnoten, peulvruchten, pompoen, zoete aardappelen, gember, bruine bonen, pure chocolade, groene appels, avocado, rode bietjes, cacao, knoflook, uien, olijfolie.

En de laatste jaren zijn ook de exclusievere superfoods makkelijk verkrijgbaar. Hiervoor moet je vaak wel even naar een gezondheids- en/of biologische winkel, maar ook online zijn superfoods makkelijk te bestellen natuurlijk. Helemaal hot zijn in superfoodland zijn bijvoorbeeld goji bessen, rauwe cacao, chiazaad, cocosolie.

Het grootste voordeel van superfoods is dat je daarmee Echt Voedende Voeding tot je neemt, in plaats van producten met amper voedingswaarde en zelfs een negatief effect op de gezondheid (fabriekskoek, witmeelproducten, suikerbende). Dat maakt je bewust van je gezonde behoefte aan goede voeding, je bent gevulder/bevredigder en hebt minder snaaitrek en je wordt uitgedaagd om meer aandacht en zorg te besteden aan voeding in het algemeen, wat een boost geeft aan je leefstijl. Omdat superfoods vaak wat duurder zijn, ben je je ook bewuster van de waarde van voedsel en heb je de neiging minder weg te gooien en creatiever met bereiding van eten om te gaan. Allemaal voordelen, ook in het kader van back-to-basics.